Jó reggelt
Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a reggeli fontosságára, azonban sokan vannak vele gondban, hogy mi is kerüljön/kerülhet reggelire a tányérunkra. Mivel általában délelőtt vagyunk a legaktívabbak, ilyenkor van leginkább szükségünk az energiára mind a munkahelyünkön, a tanulásban vagy a fizikai aktivitásban.Hoztunk nektek két gyors és finom reggeli ötletet, melyek tele vannak gyümölcsökkel, finomak, színesek, jó illatúak, és értékes táplálékkal látják el a szervezetet.
Mangós - őszibarackos ivójoghurt, áfonyával
Hozzávalók:
500g élőflórás natúr joghurt
½ mangó
2 őszibarack (most így télen befőtt)
2 marék áfonya
Elkészítése: A gyümölcsöket jó alaposan mossuk meg. A mangót hámozzuk meg és vágjuk kockákra, a befőttes őszibarackot szintén vágjuk fel kockákra. A mangót, az őszbarackot és a joghurtot tegyük egy magas falú tálba és turmixoljuk össze. Majd tálaláskor szórjunk a tetejére áfonyát. Ez az ivójoghurt nagyon ízletes és laktató, valamint igen sok lesz belőle, így tudunk még vinni a munkahelyünkre vagy éppen ha a gyerkőccel hosszabb sétára indulunk el, hiszen később is jól fog esni egy kis vitamin bomba. Kb. 800ml ivójoghurt lesz a végeredmény.
Ananászos – őszibarackos müzlis reggeli, áfonyával
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 őszibarack (most így télen befőtt)
2 karika ananász
250 g élőflórás natúr joghurt
4 kanál natúr gabonapehely vegyesen
2 marék áfonya
Elkészítése: Ugyan úgy mint az ivójoghurtot, csak a végén szórjuk meg müzlivel és áfonyával. Ebből kb. 2 adag lesz.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez