Isteni fehércsokoládés sajttorta, áfonya öntettel
Egy kis édességre vágysz? Vagy egy buliba vagy hivatalos, és már nincs időd sütni? Ne aggódj, mert ezt a finomságot könnyen elkészítheted, és még a sütővel sem kell bajlódnod!
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
11 dkg keksz
5 dkg olvasztott vaj
A sajttortához:
15 dkg fehércsoki
10 dkg natúr (házi) krémsajt
1,2 dkg porcukor
2,5 dl zsíros tejszín
Az áfonyaöntethez:
12,5 dkg áfonya
3,5 dkg porcukor
2 evőkanál víz
ELKÉSZÍTÉS:
#1 Egy tálcára sütőpapírt teszünk és ráhelyezzük a tortagyűrűt.
#2 A vajat megolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összekeverjük, majd ezt az elegyet szépen egyenletesen belenyomkodjuk a karika aljába. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a krém.
#3 A fehércsokit megolvasztjuk gőz fölött, majd hagyjuk hűlni. A krémsajtot a porcukorral összekeverjük, majd hozzákeverjük a fehércsokit is. A tejszínt felverjük kemény habbá, és finom mozdulatokkal belekeverjük a sajtkrémbe.
#4 A kekszes alapra kanalazzuk és elterítjük, tetejét egyenesre simítjuk, és hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
#5 Az öntethez az áfonyát a cukorral és a vízzel feltesszük főni, amíg a cukor elolvad és az áfonya picit megpuhul. Ez elég gyorsan bekövetkezik. Amikor puha, kivesszük a gyümölcsöt egy külön tálkába, és a szirupot még 3-4 percig tovább főzzük, míg sűrűbb lesz. Aztán visszatesszük az áfonyát, és hagyjuk kihűlni.
#6 Ha a sajtkrém megdermedt, akkor levehetjük a karikát óvatosan, majd óvatosan rákanalazzuk a már kihűlt öntetet
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez