Immunerősítő pite
Így tél végén sokat beszélünk a kimerült szervezetünkről, a vitamin és ásványi anyag raktáraink megcsappanásáról. Jobbnál jobb természetes immunerősítők után kutatunk, keresgélünk. És ilyenkor minden eszünkbe jut a kapszuláktól a homeopátiás bogyókig, de fogadjunk, hogy sütire kevesen gondoltok?!
Én gondoltam egyet és kreáltam egy immunerősítő, egészséges, cukormentes, rostokban gazdag sütit, amelybe bele kevertem a természetes immunerősítőket, mint például a mézet, gyömbért, céklát. Nem mellékesen nagyon egyszerű és gyors recept.
Hozzávalók:
250 g világos tönköly liszt
125 g teljes őrlésű tönköly liszt
125 g zabpehely liszt
50 g méz
50 g nyírfacukor
1 tasak foszfátmentes sütőpor
1 kk őrölt fahéj
kevés gyömbér
½ friss cékla
1 db alma
1 db sárgarépa
6 evőkanál kókusz olaj
400 ml víz
A megtisztított, lehéjazott almát, céklát, répát, gyömbért alma reszelőn lereszeljük, összekavarjuk, fűszerezzük a fahéjjal, belekeverjük az előre kissé beáztatott mazsolát és a mézet. A liszteket összekeverjük a nyírfacukorral, sütőporral, hozzáadjuk az olajat és a vizet. Robotgép segítségével alaposan összedolgozzuk és egy 25x20-as sütőformába öntjük. A tetejére szórjuk a reszelt gyümölcs-zöldség keveréket, kissé a tészta masszába nyomkodjuk és előmelegített sütőben 180 C fokon 30 percig sütjük.
Szabóné Papp Emőke - Fittanyuka
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez