Így készíts otthon forralt bort!
A forralt bor a tél és a karácsonyi vásárok kötelező kelléke. Ha otthon is szívesen elszürcsölgetnéd a képzeletbeli kandallód mellett, és a szupermarketekben kapható forralt bor fűszerkeverék nem elégíti ki az igényeidet, alább olvashatsz egy egyszerű, de nagyszerű receptet.
Hozzávalók:
- 750 ml vörös bor
- 70 gramm kristálycukor
- 2 fahéjrúd, egészben
- 8 szem szegfűszeg, egészben
- pár szem szegfűbors, egészben
- 2 szem zöld kardamom, egészben
- citrom- és narancskarikák
Elkészítése:
A hozzávalókat egy fazékban közepes lángon melegítsd fel, viszont figyelj oda, hogy ne forrald fel, mivel azzal elveszik a bor esszenciája. Húzd le a tűzről, tedd bele a citrom- és narancskarikákat, majd öntsd bögrékbe. Még egy fontos teendő maradt hátra: szívd magadba a karácsony illatát, és raktározd el egy évre! :)
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez