Így kerüld el a plusz kilókat az ünnepek alatt
A karácsony hagyományosan a nagy evésekről is szól, mindenki megmutatja a konyhai tehetségét és persze azt is elvárja mindenki, hogy minden meg legyen kóstolva és dicsérve.
Azért azt le kell szögezni, hogy aki az évben mindig foglalkozik az étkezésével és testmozgásával, nem az év végi ünnepek kajaáradatától kell tartania, de meg tudja viselni a szervezetet a rengeteg megszokottól eltérő plusz kalória. Adunk pár tippet ami egyáltalán nem rontja el a karácsonyod, nem kell vonulnod belőle egy percre sem, mégis tudsz figyelni magadra.
Tartsd magad mozgásban
Ne csak ülj a kanapén és nassolj egész nap. Segíts a konyhában a nappaliban, a terítésnél, odakint ha van tennivaló, a díszítésben és minden egyébben, hogy folyamatosan tudj mozogni. Amíg a tested mozog, addig kalóriát is éget, lehet nem olyan intenzitással akár egy edzésen, de ahogy már említettük, nem ettől a két héttől kell félni az év végén.
Menjetek el együtt sétálni
Karácsonykor együtt van a család és talán több embert is meg tudsz győzni arról, hogy sétáljatok egyet odakint. Többen az idő is jobban elrepül és a séta közben nagyon jókat lehet beszélgetni, ráadásul amikor a hidegből valaki beér a meleg lakásba, az egy felbecsülhetetlen érzés.
Figyelj oda tested jelzéseire
Mivel a számodra megszokottól eltérően étkezel az ünnepek alatt, fokozottan figyeld a tested jelzéseit és igyekezz ne túlerőltetni a kapacitásod. Amikor már úgy gondolod, hogy a szemed megenné, de a pocakod már nem igazán bírná, parancsolj csak szépen nemet magadnak. Meg fogja köszönni a tested a gondoskodásod.
Csapd be magad
Vegyél el nyugodtan kisebb tányért és nagyobb poharat. A kisebb tányér telepakolásával becsaphatod magad, mintha egy normál méretű tele tányért tűntettél volna el. A nagyobb pohár pedig a víznek kell, hiszen a hidratálás nagyon fontos és minél több a víz, annál kisebb a poci űrtartalom. Ez egy kis csel, hogy a tudat meglegyen, mégsem a mértéktelen evés legyen a főszereplő.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez