Húsvéti Pasqualina – Spenótos ricottával
Az olaszok egyik kedvelt húsvéti, hagyományos receptje a spenóttal, eredetileg ricottával, tojással készített, leveles tésztába becsomagolt és ropogósra sütött sós sütemény. Ezt átreformáltam az állati fehérjék mellőzésével: a tejet és tojást mellőztem. Hidegen – melegen kitűnő ünnepi recept. Melegen lehet egy feltét, hidegen salátával, hideg tálként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
1 csomag kész leveles tészta
500 g aprított, párolt spenót
3 cikk fokhagyma
100 ml kókusz tejszín
300 g natúr tofu
100 g növényi, olvadó, növényi sajt (elhagyható)
1 kk himalaya só
késhegynyi őrölt zöld bors
1/2 szárított kakukkfű
2 evőkanál kukoricakeményítő
friss petrezselyem zöld
A spenót leveleket tisztítás után vízgőz felett, vagy kevés vízzel megpároljuk, leszűrjük és késsel felaprítjuk. A tofut, sajtot kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük és összekeverjük a spenóttal, fokhagymával, sózzuk, fűszerezzük. Hozzákeverjük a keményítővel elkevert növényi tejszínt. Pihentetjük 20 percet. A kikent formába belehelyezzük a leveles tésztát, ráhalmozzuk a spenótot és becsomagoljuk a tésztával. Tetejét lekenjük olajjal vagy növényi tejszínnel és 180 C fokon 30 percig arany barnára sütjük! Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez