Hűsítő mentás eperkrémleves recept
Elérkezett az idő, amire mind vártunk, végre egy re melegebb van, így időnként jól esik egy-egy hűsítő ital vagy étel. Ráadásul az eperszezon is beköszöntött, így egyértelmű volt, hogy ebből a gyümölcsből készítünk krémlevest ezúttal, hogy eléggé frissítő legyen, egy kis mentával turbóztuk fel. Mutatjuk a receptet, kerti partykra, hétvégi családi ebédekre kötelező!
Hozzávalók:
1 kg eper
1 l tej
200 ml tejszín
fél csokor menta
1 zacskó vaníliás cukor
1 vaníliarúd kikapart magja
5-10 csepp citromlé
Elkészítés:
Az epret tegyük egy lábasba és főzzük össze a cukorral, közben keverjük bele a vaníliarúd kikapart belsejét, és egy pár csepp citromlevet. Miután kihűlt, tegyük egy műanyag edénybe, öntsük hozzá a tejet és tejszínt, illetve szórjuk bele a mentát és turmixoljuk össze egy botmixer segítségével
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez