Hétvégi vendégváró: zöldborsós májpástétom tekercs
Amikor vendégeket várunk, akkor általában azokat a recepteket preferáljuk, amiket egyszerű elkészíteni, szépen lehet tálalni, illetve a vendégeink kedvükre „csipegethetnek” belőle annyit, amennyi jól esik. Ilyenkor remek ötlet lehet pástétomokat készíteni, amelyeket pirítóssal biztosan nagyon népszerű lesz.
Hozzávalók :
1 doboz Bonduelle zöldborsó 400 g
Fél kg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
25 dkg vaj
só, bors
Elkészítés:
A felkockázott vöröshagymát kevés vajon megpároljuk és hozzáadjuk a megtisztított és falatnyi darabokra vágott csirkemájat. A kb. 15 perc alatt készre pirított csirkemájat sózzuk, borsozzuk, majd egy hőalló tálba öntjük és hozzáadjuk a felkockázott vajat. Botmixerrel krémesre turmixoljuk, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Ezalatt elkészítjük a Vapeur zöldborsót. A már kihűlt borsót folpackon kiterítjük és egy rétegben téglalap formára igazítjuk őket. A téglalap hosszanti oldala mellé halmozzuk a pástétomot és a fólia feltekerésével hengert kezdünk formázni belőle. Az elkészült tekercsünket folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Tálaláskor szeleteket vágunk belőle. Pirítóssal a legfinomabb.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez