Házi praktika: hajpakolások a konyhából
Nem feltétlenül az a hajpakolás a legjobb, amiben a legtöbb kiolvashatatlan nevű összetevőt találod. Már a bolti és professzionális hajápolók megjelenése előtt is ápolták valahogy a hajukat nagyanyáink. Utánajártunk, hogy mivel.
A házi hajpakolások legfőbb alapanyagai a tojás, az olívaolaj és a méz. Ebből a három komponensből készíthetjük el az alap pakolást, amit más-más hozzávalókkal kiegészítve eltérő hatást érhetünk el.
Két tojást egy evőkanál mézzel és olívaolajjal jól keverj el, és hajmosás után törölköző száraz hajra kend fel. A hajtöveket kerüld el, mert hamarabb zsírosodhat tőle a hajad. A haj teljes hosszán oszlasd el a keveréket, majd hagyd rajta minimum 10 percig (persze tovább is maradhat, hiszen akkor jobban beépülnek a hatóanyagok a hajadba).
Tipp: a hatás fokozása érdekében miután felkented a masszát a hajadra, dunsztold be a hajad zacskóval, majd egy törölközővel tekerd be.
A következő alapanyagokkal dobhatod fel az alappakolást:
élesztő: ugyanolyan jótékony hatása van külsőleg is, mint belsőleg, a hajad fényesebb és ellenállóbbá válik tőle
citrom: főleg szőke hajra ajánlott, tisztító hatású és hosszantartó csillogást kölcsönöz a hajadnak
menta: elsősorban zsírosodásra hajlamos hajra ajánlott a tisztító hatása miatt
kamilla: könnyebben kifésülhető és selymesebb lesz tőle a hajad
sör: gyenge töredezett hajra a legjobb, és a korpát is eltünteti
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez