Hamis tavaszi tekercs
Imádom az ázsiai konyhát, mégse szeretek folyton kínai étterembe járni. Egyrészt kevés az igazán jó hely, másrészt mindig is izgatott, hogyan lehet a tradicionális ízeket újszerű megoldásokkal ötvözni. Nem is tennék egyenlőségjelet a két tavaszi tekercs között, hiszen a cél nem a másolás, inkább az újragondolás volt.
A legfontosabb eltérés, hogy a zöldségeket nem rizstésztában, hanem rétestésztában sütöttem meg, valamint nem bő olajban, hanem sütőben. Előbbi azért alakult így, mert nem akartam plusz boltokba bemenni, hogy megszerezzem a rizs lapokat, utóbbi döntés pedig az egészségtudatosság jegyében született. Azért vannak hasonlóságok is a készítési módban, mégpedig a wok serpenyő használata. Nagyon praktikus dolog, minden nagyon gyorsan és nagyon egyenletesen készül benne, ráadásul hatalmas, így rögtön mindenből giga adagokat lehet készíteni. A káposztát és a répát reszeljük le, a zöldpaprikát karikázzuk fel, a hagymát aprítsuk miszlikre. A serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát, és pirítsuk üvegesre. Most jöhetnek rá a zöldségek, és a fűszerek: a szójaszósz, a gyömbér, kevés só, bors. Főzzük kb. tíz percig a keveréket a wokban, majd tegyük félre.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez