Grillezett sajt zöldségekkel és füstölt Gouda-mártással
Még a legegyszerűbbnek tűnő ételeket is gasztro-csodává lehet varázsolni néhány egyszerű trükkel. A grillezett sajt esetében például ez abszolút igaz. Ha szorult belénk némi művészi hajlam, akkor díszes köretként szolgálnak a zöldségek, ráadásul segítenek enyhíteni a bűntudatot a kalóriabombák elfogyasztása után. A füstölt Gouda sajtból készült mártás pedig feldobja a snassz grillezett sajt ízvilágát, így a „sajtban sajt” élménytől válik igazán különlegessé ez az egyszerű fogás. A teltebb ízek mellett persze maga az étel is sokkal laktatóbb ebben a formában.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 szelet kenyér
- 1 csésze reszelt cheddar sajt
- 1/2 csésze reszelt mozzarella sajt
- 1 csésze szárított articsóka belső
- 1/2 csésze lágy krémsajt
- 1/4 csésze apróra vágott spenót
- 2 evőkanál vaj
- 1/2 csésze reszelt füstölt Gouda sajt
- 1/2 csésze tejszín
Elkészítési idő: összesen 30 perc
Elkészítés:
Először is keverjük össze a Goudát a krémsajttal, és főzzük meg alacsony lángon, amíg mártás állagúvá nem válik.
Eközben grillezzük meg a cheddar sajtot, a mozzarellát, amíg szépen meg nem pirulnak. Az articsókát is érdemes grillezni, de nyersen is felhasználhatjuk.
Ezalatt érdemes egy kistálba tenni a spenótot, a tejszínt, és összekeverni.
Utána megolvasztunk egy kicsit a 2 evőkanálnyi vajat, és a kenyérszeletekre kenjük. Ezután behelyezzük a kenyérszeleteket a sütőbe, és addig sütjük, amíg pirulni nem kezdenek, de nem sülnek meg teljesen. Ha nagyjából kész, kivesszük, és két kenyér közé helyezzük a hozzávalókat: a grillezett sajtot, a tejszínes spenótot és az articsókát. Ezután visszatesszük a sütőbe, amíg teljesen meg nem pirul, és összeérnek az ízek.
Végül a Gouda-mártással lelocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: www.sheknows.com
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez