Gesztenyés csók
Közeledik a karácsony és mindenki a finom desszertek receptjein töri a fejét. Ám a finom az lehet egészséges is, még az ünnepek alatt is. Íme egy nyírfacukorral édesített és alacsony szénhidrát tartalmú sütemény, amely akár gluténmentesen is elkészíthető.
Hozzávalók:
- 25 dkg cukormentes gesztenyepüré
- 1 evőkanál olaj
- 7,5 dkg bio, nem hidrogénezett növényi margarin
- 3 evőkanálnyi xilit, növényi édesítő
- 3 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt vagy köles liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és nyomózsákba töltjük a masszát, majd sütő papírral kibélelt tepsire halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben 160 fokon 8-10 percig sütjük őket.
Szabóné Papp Emőke - Fittanyuka
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez