Fügés lilahagymasaláta
Tudom, hogy sokan most a hagyma erőteljes illatára gondoltok, holott a hagyma egy nagyon egészséges zöldség. Magas a szerves nátrium, antioxidáns, flavonoid tartalma és ebben a "megfázós" időszakban igen jó természetes antibiotikum és orrtisztító.
Mivel önmagában elég tömény, ezért gondoltam tompítom az erős ízt kevés friss fügével és kevéske mézzel, így egy elég egzotikus, keleti íz hatást értem el. Ajánlom szendvics feltétnek, főétel mellé, pirított olíva olajas kenyér mellé stb. Mindenképpen vacsorára és pában fogyasztani.
Hozzávalók:
1 nagyobb fej lilahagyma
5-6 szem aszalt füge előző éjszakára kevés vízbe beáztatva vagy friss füge
2 evőkanál lenmagolaj
csipet só
1 evőkanál méz
kevés friss citrom lé
Tetejére: hagyma csíra
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a beáztatott, vagy friss fügét szintén felszeleteljük. A mézzel, lenmagolajjal, citromlével és a csipet sóval dresszinget készítünk és nyakon öntjük. Tetejét hagymacsírával szórjuk meg.
Szabóné Papp Emőke – életmód tanácsadó
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez