Ezekre az ételekre van nagy szüksége a bőrödnek
A bőrünk elváltozásai szinte mindig annak a jele, hogy belül, a szervezetünkben valami nincs száz százalékig rendben. Lehet ez allergia, betegség, vagy éppen bizonyos vitaminok, nyomelemek hiánya. Vannak viszont ételek, amik mind jótékony hatással bírnak a bőrünkre, ezért kifejezetten ajánlott a fogyasztásuk. Lássuk, melyek ezek!
Az alábbi ételekben az a jó, hogy sokféleképpen lehet őket variálni, készülhetnek belőlük különböző ételek, de sokszor csak mellékesen kerülnek a tányérunkra. Mégis, ha egy kicsit is tudatosabban étkezünk, ha ezekből rendszeresen fogyasztunk, annak hosszú távú, jótékony hatásait a bőrünk is meg fogja hálálni.
Bogyós gyümölcsök
A bogyós gyümölcsök legtöbbjében megtalálhatóak azok a nagyon fontos aminosavak, amik a bőr védelméért és egészségéért felelnek. Közülük az antocianin az, amelyiknek gyulladáscsökkentő hatása van, megvédi a bőrt a káros napsugaraktól és tovább tartja fiatalon azt.
Avokádó
Az avokádó az a zöldség, aminek fogyasztása a bőrünkre gyakorolt hatásai mellett még több más szempontból is nagyon jó és egészséges. Kiváló E –és B vitamin illetve kálium forrás, nem mellékesen pedig telítetlen zsírsavakban gazdag, fogyasztásával hidratálhatjuk a bőrünket, és rugalmasságát is növelhetjük.
Magvak, diófélék
A salátákba, vagy csak délutáni nasiként tökéletes választás lehet bármelyik olajos mag vagy dióféle, hiszen E-vitaminban és antioxidánsokban gazdagok, amiknek jótékony hatásait a bőrünk is megérzi. Csökkentik az olyan tényezők okozta belső károkat a bőrünkben, mint a füst, a szennyeződések vagy a napfény. Emellett pedig kiváló zsír-és fehérje forrásként szolgálnak.
Kurkuma
A fűszernövények közül a kurkuma jótékony hatása a legnagyobb. Nagy a gyulladás csökkentő szerepe, lassítja a ráncok kialakulásának folyamatát, sőt, növeli a koncentrációt is.
Paradicsom
Aki szereti az ebből készült salátákat, levest, vagy egyszerűen csak nyersen enni, annak kifejezetten jó hír, hogy a paradicsom milyen jó a bőrünknek is. Ugyanis tartalmaz egy bizonyos likopin nevű antioxidáns, ami azért is felelős, hogy meggátolja a bőrünk kiszáradását és túlságos kopását.
Uborka
Nos, nem véletlen, hogy az arckezelések alkalmával felkerülnek az uborka karikák a szemre, ez egész biztos. Ugyanis legfőbb tulajdonságai közé tartozik, hogy magas a szilícium-dioxid tartalma, és, hogy mérsékli az arc duzzanatainak és a karikáknak a kialakulását.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez