Epres túrótorta recept
Végre itt a tavasz, érkezik az eperszezon, úgyhogy bátran használhatjuk bármihez, minden mennyiségben ezt az édes, csodás piros gyümölcsöt. Most egy túrótorta receptjét hoztuk el, hiszen igazán üdítő desszert lehet a melegebb tavaszi napokon. Természetesen rengeteg eperrel!
Hozzávalók
3 db tojás
8 dkg cukor
12 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
8 dkg búzaliszt
0,5 kg túró
14 dkg puha teavaj
1 citrom reszelt héja és leve
12-14 darab eper
6 dkg szeletelt mandula
Kép: Pexels
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kihabosítjuk a cukor felével. A fehérjét a cukor másik felével habbá verjük, majd a tojássárgás részt óvatosan hozzáforgatjuk, anélkül, hogy összetörne a hab, majd a lisztet is hozzákeverjük. Egy közepes tortaformát vajazzunk ki, majd szórjuk meg liszttel, ezt követően a tésztát beletöltjük. 180 fokos sütőbe tesszük, ahol kb. 25-30 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, a tészta tetejére tegyünk egy nehezéket, azért, hogy a piskóta egyenes legyen. A tortaformában hagyhatjuk, erre fogjuk ráadagolni a tölteléket.
A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd a többi hozzávalót is hozzáadva tovább habosítjuk, beleszórjuk az apróra vágott eprek felét. A krémből egy keveset félre teszünk, a többit pedig a piskótalapra töltjük. Betesszük a hűtőbe, ahol legalább 1-2 órát dermednie kell, majd levesszük róla a tortaforma oldalát.
A tetejét eperrel díszítjük, az oldalát pedig megkenjük a félretett krémmel és megszórjuk a szeletelt mandulával.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez