Epres tiramisu recept
A tiramisu az egyik legkedveltebb olasz desszert, amiért nem csak a kávéimádók rajonganak. Azonban még ennek a tökéletes finomságnak az ízélményét is lehet fokozni, ha egy kis eperrel bolondítjuk meg. Nem lesz szükségük túl sok plusz hozzávalóra az eredeti recepthez képest, azonban egészen biztos, hogy így is nagyon kellemes meglepetést fogunk vele okozni annak, akinek elkészítjük!
Hozzávalók:
1 zacskó cukrozott babapiskóta
2dl kávé
2dl eperlé
1 zacskó főzés nélküli vaníliakrém
3dl tej
40dkg eper (fagyasztott is lehet)
1 rúd vanília kikapart magja
Elkészítés:
Főzzük meg a kávét, ami lehetőleg hosszú kávé, és ne tömény eszpresszó legyen. A vaníliaport készítsük keverjük el a tejjel és az eperlével és í vaníliarúd magjával, míg krémes állagú nem lesz, Pár másodpercig áztassuk bele a babapiskótát, majd helyezzük őket sorban egymás mellé egy üvegtálban. Amint a piskóták befedték az edény alját, adagoljuk rá a vaníliakrém egy részét, majd tegyük rá a felszeletelt epreket. Ezt folytassuk addig, míg el nem fogy minden hozzávalónk, a tetejét díszítsük félbevágott eperszemekkel.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez