Epres mini cheesecake
Ezúttal egy olyan finomság receptjét hoztuk el Nektek, ami nemcsak mennyei, de még látványos is. A tavaszi finomság könnyedségével teszi páratlanná friss ízvilágát, és emellett az eper mámoros íze is megjelenik benne. Ez a mini torta, tökéletes harapnivaló, vagy vendégváró falat lehet.
Hozzávalók (12 db muffinhoz) :
100 g digestive keksz
150 g finomliszt
110 g olvasztott vaj
4 ek cukor
250 g mascarpone
115 g görög joghurt
0.5 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg porcukor
30 dkg eper
1 ek napraforgó olaj (A forma kivajazásához!)
1 csipet só
Elkészítés:
1.Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A muffin sütőt kenjük ki olajjal, de jó vékonyan!
2.Tegyük a kekszet zacskóba, majd nyújtófával zúzzuk porrá. Egy tálba téve adjuk hozzá a lisztet, és egy 1 csipet sót, 4 evőkanál cukrot és az olvasztott vajat. Keverjük össze ezt a mixet! A morzsát osszuk el a muffin sütőben (1-1,5 ek. adagokban). Toljuk 10 percre a sütőbe, hagyjuk kihűlni.
3.Keverjük össze a mascarpone-t a joghurttal, porcukorral, vaníliás cukorral, a citromhéjával és a fél citrom levével, majd ezután ezt töltsük habzsákba! – Várjuk meg, míg kihűlnek a kosárkák.
4.A kihűlt kosárkákat vegyük ki a formából, nyomjunk bele a krémből, tegyünk rájuk szeletelt epret, majd találásig tároljuk őket hűtőben.
Jó étvágyat kívánok Nektek ehhez a finomsághoz!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez