Epres-fehércsokis pite
A fehércsokit az emberek általában vagy imádják vagy teljesen elutasítóak vele szemben. Ha inkább az előbbi csoportba tartozol, akkor most egy csodás receptet hoztunk neked, ami tökéletes választás lesz így az eperszezonban. Sütésre fel, ennek a pitének köszönhetően biztosan rengeteg elismerést fogsz bezsebelni!
Tészta hozzávalók:
220g liszt
10dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
1tojás sárgája
Fél doboz tejföl (kicsi)
Az összetevőket helyezzük egy keverőtálba, majd alaposan gyúrjuk össze. A tejfölt a tészta lágyságának mértéke szerint adjuk hozzá. Ha a tészta összeállt, nyújtsuk ki, és tegyük piteformába. Szurkáljuk meg villával, majd helyezzük 220 fokos sütőbe.
Eperhab hozzávalók:
30 dkg eper
fél citrom leve
10 dkg porcukor
2 evőkanál víz
1 csapott teáskanálnyi zselatin
2 dl habtejszín
Az epret egy turmixgépben pépesítsük össze, majd adjuk hozzá a cukrot és a frissen facsart citromlevet. A tejszínt verjük fel addig, amíg nem teljesen kemény, azonban sűrű, habos lesz az állaga, majd adjuk hozzá az eperpürét. A zselatint keverjük el 3 kanál hideg vízzel, majd mikróban forraljuk fel, és adjuk hozzá a tejszínes keverékünkhöz. Az elkészült eperhabot adagoljuk a pitére, majd helyezzük hűtőbe egy fél órára.
Fehércsoki mousse hozzávalók:
3 tojássárgája + 1 egész tojás
40g cukor
140g fehércsoki
300g tejszínhab
6g zselatin
Vízgőz fölött egy fém keverőtálban kevergessük addig a tojássárgákat, az egész tojást és a cukrot, amíg éppen, hogy meleg lesz, majd keverjük robotgéppel addig, amíg langyosra hűl. Szintén vízgőz fölött, vagy mikróban olvasszuk meg a fehércsokit, és adjuk a tojásos-cukros keverékhez, a tejszínt pedig felverve forgassuk ezekhez, majd öntsük a tésztára, és tegyük hűtőbe, míg meg nem dermed. Tetejét díszítsük eperrel!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez