Eperhabos süti hétvégére
Az epres sütik nagy kedvenceink, így most következzen egy olyan recept, ami kiváló vendégváró.
Hozzávalók a piskótához:
15 dkg liszt
5 dkg kakaópor
15 dkg kristálycukor
6 db. tojás
Hozzávalók a krémhez:
50 dkg eper
7 dkg kristálycukor
5 lap zselatin
2 evőkanál citromlé
2 dl görög joghurt
2 dl tejszín
Elkészítés:
A piskóta készítéshez a tojásokat szétválasszuk. A tojás sárgáját, a cukor felével összekeverjük. Lassan beleforgatjuk a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Beleszitáljuk a lisztel összekevert kakaóport. Majd az egészet összeforgatjuk. A kapott masszát tepsibe tesszük, melyben sütőpapír van. /Előmelegített sütőben/ 170 fokon 20-30 perecig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben egy 30-35 dkg epret elkezdünk pürésíteni citromlével, és összeforraljuk cukorral. Ha kihűlt, hozzákeverjük a joghurtot.
A zselatint hideg vízben áztatjuk, majd alacsony lángon felolvasztjuk. Szép lassan hozzákeverjük az epres krémhez, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínhabot is.
A kihűlt piskótára helyezzük a félbevágott eperdarabokat, majd ráöntjük a krémet. Éjszakára hűtőbe helyezzük, másnapra kész is a vendégvárónk.
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez