Egyszerű vacsora ötlet: gombás lepény
Könnyen előfordulhat, hogy nincs időnk arra, hogy hosszú órákig álljunk a tűzhely mellett. Ilyenkor lehet hasznos egy gyorsan elkészíthető, nem túl sok alapanyagot igénylő recept, mint amilyen ez is.
Hozzávalók:
1 üveg Bonduelle üveges szeletelt gomba
2 dl tejföl
1 csomag mozzarellagolyó
1 fej vöröshagyma
petrezselyem
levelestészta
Elkészítés:
A gombaszeleteket leöblítjük és leszűrjük, majd forró serpenyőben hirtelen lepirítjuk az apróra vágott hagymával, majd pár szeletet félreteszünk a díszítéshez. A többit elkeverjük a tejföllel, megsózzuk. A levelestésztát sütőlapra fektetjük, a széleket finoman vonalkázzuk – így adva keretet a lepénynek, villahegy segítségével egyben díszíthetjük is, miközben szúrkáljuk meg több helyen a belsejét, hogy a gőz távozni tudjon. Megkenjük az így kapott tejfölös krémmel, elrendezzük rajta a gombaszeleteket, ráhelyezzük a félbevágott sajtgolyókat, a vizes petrezselyemleveleket, és 20-25 percre, előmelegített, 170 oC-os sütőbe tesszük. Pirulásig sütjük.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez