Egy forró téli románc receptje
Kaptunk néhány ínycsiklandó tequilás receptet Keresztes Ferenc világbajnok mixertől, mert hiányoltuk a napfényes Mexikó hangulatát ebben a fagyos télben.
Télvíz idején, egy fárasztó nap után hazaérvén, igen kellemes érzés bevackolni magadat kedvenc foteledbe, és egy finom, lélekmelegítő koktélt szürcsölgetni.
Mexikó első számú tequilája, a 100% kék agavéból készülő el Jimador, remek alapul szolgál az olyan italkülönlegességek elkészítéséhez, amelyekkel a legnagyobb zimankóban is meglepheted magad egy-egy pohárral, és bátran bevetheted vendégváráskor is. Lássuk, mit hoz ki az alma, a kávé és a tequila románca egy forró, téli estéből!
Hot Apple Tequila
• 5 cl el Jimador Raposado tequila
• 15 cl almalé
• 3 cl lime juice
• 2,5 cl cukorszirup
Cukorszirup: Főzz fel 0,5 liter vizet fél kilogramm cukorral. Adj hozzá 50 gramm fahéjat és 10 gramm szegfűszeget. Majd forralj almalevet, amelyet tölts egy bögrébe. Keverd hozzá az el Jimador Raposado tequilát, a lime dzsúszt és a fahéjas, szegfűszeges cukorszirupot. Citromnád keverőpálcával keverd össze.
Spice Ginger Tequila
• 4 cl el Jimador Blanco tequila
• 1 mokkáskanál rozmaringos gyömbéres lekvár
• 1,5 cl cseresznyeszirup
• 2,5 cl lime juice
• 8 cl frissen facsart grapefruit lé
A hozzávalókat egy shakerben alaposan rázd össze. Leszűrve öntsd egy koktélos pohárba és tegyél jeget bele.
Café Dinner
• 4 cl el Jimador Blanco tequila
• 2 cl kávélikőr
• 1,5 cl bodzaszirup
• 6 levél bazsalikom
• 1 cl lime juice
Mindezt rázd össze egy shakerben, majd szűrd kispohárba. A kellemes italt tequila habbal koronázhatod meg, amihez csupán tejszínre, egy kis tequilára, bodza szirupra és egy szifonra van szükséged. A hab tetejére kávéhomokot szórhatsz.
A receptek érdekessége, hogy szilárd, molekuláris formában is elkészíthetők: így hab, zselatintorta vagy tequila gömb formában is tálalhatod, ha nagy meglepetést szeretnél szerezni vendégeidnek.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez