Egészséges vacsora tipp: különböző fűszerezésű humuszvariációk
Ha szeretnénk olyan vacsorát készíteni, ami egészséges, nem terheli meg a szervezetünket a késői órákban, könnyedén, ráadásul többféle variációban elkészíthető, akkor van egy tökéletes tippünk: a humusz. Ehhez pedig nincs is szükségünk másra, csak csicseriborsóra, és fűszerekre, illetve maximum 10 percre. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
2 doboz Bonduelle csicseriborsó – később 4 részre osztva
Fokhagymáshoz:
4 gerezd reszelt fokhagyma
1 ek. méz
só
Oliváshoz:
2 ek. kimagozott, apróra vágott olajbogyó
1 ek. kapribogyó
Kurkumáshoz:
1 tk. kurkuma
½ reszelt vöröshagyma
1 tk. méz
1 tk. mustár
só
Kókuszoshoz:
4 ek. kókuszreszelék
1 ek. tejföl
1 dl kókusztej
só
Elkészítés:
Öblítsünk le 2 doboz csicseriborsót, szűrjük le, majd botmixerrel pépesítsük.
4 felé osztjuk a masszát és elkeverjük külön-külön bennük a 4 csoportra osztott hozzávalókat. Érdemes pár órára a hűtőben pihentetni, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal, friss pitával vagy nyers zöldségekkel fogyasszuk!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez