Egészséges nasi: csicseriborsó lepény tejfölös mártogatóssal
Hétvégére egy jó könyv vagy film mellé tökéletes lehet ez a csicseriborsólepény, hiszen nagyon finom, laktató, mégsem nehéz étel, és legalább addig sem egy tábla csokival csillapítjuk az éhségünket, amíg ezt fogyasztjuk kikapcsolódás közben.
Hozzávalók a lepényekhez:
1 doboz Bonduelle csicseriborsó
2 tojás
10 dkg liszt
fél kk. szódabikarbóna
kb. 1,5 dl víz
kis gerezd fokhagyma
őrölt római kömény
só, bors
Hozzávalók a tejfölös mártogatóshoz:
3 dl tejföl
kurkuma
őrölt római kömény
A lisztet összevegyítjük a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Hozzákeverjük a tojásokat, a préselt fokhagymát és a vizet. A lecsepegtetett csicseriborsót durvára aprítjuk, majd beleforgatjuk a tésztába.
A serpenyőt felforrósítjuk, olajjal kikenjük és evőkanálnyi tésztakupacokat halmozunk bele, majd szétnyomjuk a kanál hátoldalával. Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.
A tejfölt egy csipet sóval, római köménnyel és kurkumával kikeverjük és mártogatósként kínáljuk a lepényekhez.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez