Édesburgonyás puffancs
Egy igazi pikáns, egészséges, de mégis egyszerű étel az ebédhez!
Hozzávalók:
- 500 g édesburgonya
- 4 ek mák – darálatlan
- 2 ek világos tönköly liszt
- 3 ek keményítő
- 2 ek agave szirup
- ½ kk foszfátmentes sütőpor
- fűszerek: friss gyömbér, narancsolaj,
- késhegynyi kardamon,
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- bő kókuszolaj a sütéshez
A megtisztított édesburgonyát kockára vágjuk és megfőzzük enyhén sós vízben. Leszűrjük és villával összekeverjük, hozzáadjuk a mákot, fűszereket, sütőport, keményítőt és tönköly lisztet, agave szirupot. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Majd vizes kézzel kis gombócokat formázunk. Tipp: Ha kevés az időnk vagy túl lágynak érezzük a masszát akkor vizes kiskanál segítségével a wokban bő, forró olajba szaggatjuk és aranybarnára sütjük. Tálalás előtt por nyírfacukorral megszórjuk, vagy agave sziruppal lecsorgatjuk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez