Ebéd ötlet: tárkonyos főzelék, parmezános fasírttal
Hétvégén remek választás lehet a főzelék készítése ebédre, mi most egy zöldborsós-bébirépás változatot hoztunk, amiben a tárkony jelenti az érdekességet. A feltét ebben az esetben egy fasírt, ami a parmezántól lesz igazán különleges, és harmonikus a főzelékkel.
Hozzávalók a főzelékhez:
2 doboz Bonduelle zöldborsó-bébirépa
2 dkg vaj
3 dl tej
3 dl víz
4 ek. étkezési keményítő
3 kk. morzsolt tárkony
Hozzávalók a fasírthoz:
30 dkg darált csirkemell
fél fej vöröshagyma reszelve
1 tojás
1 kk. mustár
5 dkg reszelt parmezán
1 száraz zsemle
kevés tej
só, bors
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A száraz zsemlét összetörjük és annyi tejet öntünk rá, hogy éppen ellepje. A darált csirkemellet elkeverjük a reszelt vöröshagymával, az enyhén felvert tojással és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott tejes zsemlét és a reszelt parmezánt. Összegyúrjuk a masszát, és ha túl puhának érezzük, adunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle, amiket megforgatunk zsemlemorzsában, majd bő olajban kisütjük a fasírtgolyókat.
A főzelékhez a lecsepegtetett konzervet átforgatjuk az olvasztott vajon és felöntjük a tejjel és a vízzel. Megsózzuk és hozzáadjuk a morzsolt tárkonyt.
A keményítőt egy kevés hideg vízzel simára keverjük. Ha a főzelék forrni kezd, lassan és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a keményítős keveréket, és ezután még néhány másodpercig forraljuk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez