Ebéd ötlet: juhtúrós rakott zöldbab
A rakott ételeket általában elkészíteni és megenni is nagyon szeretjük, az előbbinek az az oka, hogy kifejezetten egyszerűek, az utóbbinak pedig az, hogy általában nagyon finomak is. Ez a rakott zöldbab, aminek most elhoztuk a receptjét, egészen biztosan az, hiszen egy kis juhtúró teszi igazán különlegessé.
Hozzávalók:
1 zacskó Bonduelle Vapeur egész zöldbab
½ darálthús
1 fej vöröshagyma
15 dkg juhtúró
2 dl tejföl
2 tojás
2 szelet gouda sajt
Felengedjük a zöldbabot, hogy ne legyen nagyon fagyos. A húst lepirítjuk a megtisztított és apróra vágott hagymával. A juhtúrót elkeverjük a tojásokkal és a tejföllel. Egy tűzálló tál aljára pár csepp olajat teszünk, majd rászórunk egy réteg zöldbabot. Erre halmozzuk a hagymás darálthúst, majd a juhtúrós szószt. Ezt újra a zöldbab követi és így tovább. Az utolsó réteg a tálban zöldbab legyen, ha maradt szósz, azzal leöntjük az egészet. Sajtszeletekkel díszítjük. 180oC-ra előmelegített sütőben, kb 20 percig sütjük, hogy a sajt aranybarnára olvadjon rajta.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez