Dupla csokis cookie recept
A dupla csokis cookie egy olyan édesség, amit bármikor, rövid idő alatt elkészíthetünk, akár forrón, akár kihűlve pár nappal később is bátran fogyaszthatunk. Remek ötlet lehet, ha váratlan vendég érkezik, vagy valamilyen okból csak rövid időnk van desszertet készíteni. Csoki rajongóknak természetesen kötelező, a receptet pedig bátran variálhatjuk, és a csokipasztilla helyett használhatunk fehér csokit, vagy aszalt gyümölcsöket.
Hozzávalók:
400g étcsoki
200g cukor
100g vaj
4tojás
6evőkanál liszt
csipet só
2 evőkanál holland kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília aroma
100g csokipasztilla
Az étcsokit daraboljuk fel, majd vízgőz fölött olvasszuk meg a vajjal együtt. Ha az egész felolvadt és homogén állagúvá vált, tegyük félre egy kicsit hűlni.
A tojásokat a cukorral együtt verjük habosra robotgép segítségével, majd adagoljuk hozzá a kihűlt olvasztott csokis-vajas egyveleget. Ezután kanalanként adagoljuk hozzá a maradék hozzávalókat: a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a sót és a vanília aromát.
A masszát helyezzük 30 percre hűtőbe. Az idő leteltével formázzunk belőle kis golyókat, és helyezzük kivajazott tepsibe, lehetőleg nem túl közel egymáshoz, mert el fognak terülni. A kupacokba nyomkodjunk csokipasztilla darabkákat.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez