Divatba hozzuk a vidéket
Ez volt a címe annak a múlt héten Esztergomban zajlott, reméljük hagyományteremtő rendezvénynek, amelynek a közelmúltban első Michelin csillagát megszerző 42 Restaurant &Bar adott otthont.
A november 9-i eseménnyel a divat, a művészet és a gasztronómia összefonódását ünnepelték. Enni jó, alkotni jó, nem csoda tehát, hogy a művészek és az ételek szerelmesei gyakran inspirálódnak egymásból. Eddig az ilyen jellegű eseményeknek főleg Budapest adott otthont, de a szervezők a 42-ben szerettek volna ezen változtatni.
Miért ne lehetne egy színvonalas divatesemény helyszíne éppen Esztergom? Hiszen volt idő, amikor a város kulturális központ volt, gyakran fordultak meg itt királyi vendégek, tudósok és művészek. Így a 42 csapata elérkezettnek látta az időt, hogy visszahozza a divatba a vidéket. Az impozáns étteremben az este folyamán Barna Ádám séf különleges fogásai varázsolták el a közönséget. A frissen Michelin csillagot szerzett étteremben az este folyamán kilenc féle gasztro különlegességet kóstolhatott meg a közönség. Az élethű falevélnek álcázott falatok, az ehető kövek, a szilvásgombóc bonbon nem csak látványában, de ízvilágában is egyedi élményt nyújtott.
Az impozáns helyszínen a gasztronómia mellett a divat volt a főszereplő, hiszen hat tervező csodálatos termékeivel találkozhattak a meghívottak.
A Sophie by Chance márka legújabb kollekcióját mutatta be, amit a tervező, Buzás Zsófia eddigi utazásai ihlettek. A kollekción keresztül Párizsba, Isztambulba és Las Vegasba utazhattunk egy röpke pillanatra. Nem csak a dizájn, hanem az anyaghasználat sem volt mindennapi.
Az este fényét csak tovább fokozta, hogy a közönség kipróbálhatta, megillatozhatta és közelről szemlélhette a díjnyertes magyar Orr, a Franciaországban élő világhírű magyar parfümőr, Minya Viktória parfümjeit.
Az esemény részese volt még a Gere Andrea Skin Care a grapelove kozmetikai termékcsaláddal, melynek különlegessége, hogy organikus szőlőmagból nyert olajat, kivonatot, őrleményt és kékszőlő őssejtet tartalmaz.
Az ékszerek ruhák és cipők szerelmeseinek is volt látnivaló, hiszen a Prieston márka tervezője, Nagy Noémi a gyönyörű gyémánt ékszereit mutatta be az est folyamán. Az Elysian márka klasszikus, elegáns ruháit is megcsodálhatta a közönség és a Kincsem márka egyedi, klasszikus vonalvezetésű cipői is bemutatkoztak.
Az jó hangulatú eseményen tehát mindenki megtalálta önmagát, a divat bolond, a gasztro őrült, a táska mániás, a minőségi kozmetikumok szerelmese, a gyémánt és illat függő és a nagyvárosi kultúr rajongó egyaránt.
Az esemény elérte célját, hogy olyan közösséget teremtsen, akiket megérint a divat, művészet és gasztronómia triója és nem ódzkodnak kilépni Budapest vonzásából, ezáltal felfedezve új, vagy régi helyeket.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez