Cukkinis lasagne tészta nélkül
Mindannyian odavagyunk az olasz konyháért a barátnőimmel, azonban én magam is igyekszem leredukálni a szénhidrát fogyasztását a lehető legalacsonyabb szintre, így hetente általában csak egyszer engedélyezek magamnak tésztát vagy pizzát ebédre. Ezért szuper az alábbi cukkinis lasagne recept, ami tészta nélkül készül. Túl szép, hogy ez még finom is legyen? Pedig így van!
Tészta nélküli cukkinis lasagne
Hozzávalók:
0,5 kg darált marhahús
3 nagy cukkini, vékonyra szeletelve
1 mogyoróhagyma darálva
1 tojás
1/2 csésze reszelt parmezán sajt
2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
15 dkg ricotta
Só, bors
8 dkg reszelt mozzarella
40 dkg üveges paradicsomszósz
Elkészítés: Melegítsd elő 180 °C-ra a sütőt. Terítsd szét egy tálcán a cukkini szeleteket, enyhén sózd be, és hagyd, hogy levet engedjen kb. 15 percen át, majd itasd fel a nedvességet papírtörlővel. Egy serpenyőben kevés olajon fehéredésig süsd meg a darált húst. Egy nagy tálban keverd össze a ricottát, a mogyoróhagymát, a bazsalikomot és a parmezánt. Sózd, borsozd ízlés szerint. Egy nagy jénai tál aljában vékonyan kenj el egy réteg paradicsomszószt, helyezd rá a cukkini szeleteket, ezután a ricottás keverék, a marhahús, majd a mozzarella réteg következzen. Ezt ismételd meg kétszer. Fedd le alufóliával és süsd 50 percen át, fólia nélkül pedig további 15 percig.
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez