Cukkini kenyér recept
Ez a könnyű cukkini kenyér recept reggelire, tízóraira, uzsonnára, de még vacsorára is tökéletes. A legjobb benne, hogy az elkészítése is nagyon egyszerű és nem igényel semmilyen plusz konyhai tudást.
Hozzávalók:
1 ¼ bögre finomliszt
1 bögre zabpehely
½ teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
1 bögre kristálycukor
½ bögre almaszósz
½ bögre olaj
2 teáskanál vanília kivonat
2 bögre aprított cukkini
½ bögre szárított erdei gyümölcs
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
- A szárított erdei gyümölcsöket tegyük egy tálba, majd öntsünk rá forró vizet és hagyjuk állni 20 percig.
- Szűrjük le a gyümölcsöket és vágjuk fel apró darabokra
- Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport.
- Egy nagyobb tálban a tojásokat a cukorral jól keverjük el, majd adjuk hozzá az almaszószt, az olajat, a vanília kivonatot, a gyümölcsöket és a cukkinit. A hozzávalókat ismételten keverjük jól össze.
- A két tál tartalmát öntsük össze szép lassan és keverjük össze.
- Egy kenyérformát vajazzunk ki, majd öntsük bele a tésztát.
- A kenyér akkor lesz kész, ha a tészta sütés közben elváll a kenyérforma oldalától.
Egészségetekre!
Edina Corbová
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez