Csőröge fánk recept, nem csak a farsangi szezonra
A farsangi időszak nagy kedvencei a fánkok, ezek közül is az egyik legnépszerűbb a csőröge fánk, amely nagyon látványos, mégis kifejezetten könnyű elkészíteni, ha egy kis időt szánunk rá. Mindemellett biztosan mindenki szeretni fogja, különösen akkor, ha málna vagy baracklekvárral kínáljuk.
Hozzávalók :
50 dkg búzaliszt
2 ek porcukor
4 ek vanília aroma
5 db tojássárgája
15 dkg tejföl
5 dkg puha vaj
só
1 mk sütőpor
+ porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Egy keverőtálba mérjük a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a vajat, a tejfölt, illetve a vanília aromát is. Addig keverjük, majd dagasszuk, amíg homogén állaga és felülete nem lesz. Ezután borítsuk lehetőleg lisztezett deszkára és pihentessük fél óráig. Ezt követően vágjunk belőle rombusz formákat, melyek közepét vágjuk be és fordítsuk át rajta az egyik csücskét. Bő forró olajban süssük addig, amíg aranybarnák lesznek, majd szórjuk meg porcukorral.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez