Csicseriborsó krém
A csicseriborsó nagyon ideális növényi fehérjeforrás, tartalmazza a szükséges esszenciális aminosavakat a szervezet számára. Fogyaszthatjuk pástétomként, de készíthetünk belőle akár főételeket is.
Hozzávalók:
250 g csicseriborsó
1 kávéskanál vegamix
1 kávéskanál tengeri só
3 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
késhegynyi kurkuma
késhegynyi őrölt római kömény ( Fontos!)
250 ml növényi tejszín
1/2 citrom leve
1-2 szál friss petrezselyem zöld
A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, majd a vegamixes vízben puhára főzzük. Kevés főzővízzel és a hozzávalókkal krémesre turmixoljuk. Tálalás előtt, meglocsoljuk még kevés olíva olajjal, megszórjuk őrölt római köménnyel és az aprított petrezselyem zölddel. Kitűnő pirított kenyérrel, lepényekkel, friss zöldségekkel mártogatni, vagy pitával, tortillával. Ideális a nap bármely szakában zöldségekkel, tönköly tortillával, pirítóssal. Sőt én zöldségekbe is szoktam tölteni, előétel gyanánt!
Szabóné Papp Emőke - Fittanyuka
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez