Citrompite recept, amit ki kell próbálnod
Bár még azt is alig fogtuk fel, hogy beköszöntött a tavasz, a hőmérséklet egyre inkább arra utal, valóban megérkezett. Ezért úgy gondoltuk, hogy ezúttal egy frissítő, kifejezetten nyárias desszert receptjét hozzuk el, amivel egészen biztosan mindenkit le fogunk venni a lábáról!
A tésztához
200 g finomliszt
100 g vaj
1 db tojás
1 ek cukor
fél teáskanál vaníliakivonat
A hideg vajat kockázzuk fel, majd dolgozzuk morzsásra a liszttel. Adjuk hozzá a tojást, a cukrot és a vaníliakivonatot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk addig, amíg homogén állagú tésztát kapunk. Nyomkodjuk egy piteformába, majd szurkáljuk meg villával, ezt követően tegyük hűtőbe 15-20 percre. Addig melegítsük elő a sütőt 170°C-ra, és süssük 15-20 percig.
A krémhez
400 ml habtejszín
4 db tojás
160 g cukor
3 db citrom leve és reszelt héja
A tojásokat keverjük a ki a cukorral, majd miután elkezd fehéredni, adjuk hozzá apránként a tejszínt, majd a citromlevet és a reszelt citromhéjat is. A krémet öntsük a tésztára, majd tegyük vissza a sütőbe 20-25 percre. Miután elkészült, várjuk meg míg kihűl, majd tálaljuk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez