Cajun sütőtökkrémleves parmezánmorzsával
A hideg idő megérkeztével jól esnek a finom krémlevesek. Most elhoztunk egy ínycsiklandozó receptet nektek, melyet pillanatok alatt el is lehet készíteni a hétköznapokban.
Hozzávalók 2 személyre:
A parmezánmorzsához:
20 g liszt
25 g vaj
4 ek reszelt parmezán
A leveshez:
2 ek olívaolaj
1 zacskó fagyasztott Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeverék
1 tk kakukkfű
1 tk oregánó
1 mk cayenne bors
1 mk pirospaprika
1 csapott mk fokhagymapor
só, bors
400 ml víz
100 ml tejszín
A levesbetéthez összemorzsoljuk a hozzávalókat, kiszórjuk egy sütőpapíros tepsire és 180 fokos sütőben kb 13-15 percig sütjük. A leveshez az olívaolajon kicsit átforgatjuk a Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeveréket, hozzászórjuk a fűszereket, átkeverjük, majd felöntjük a vízzel, tejszínnel és 8-10 percig főzzük. Botmixerrel krémesítjük és a parmezánmorzsával tálaljuk.
* A cikket a Bonduelle támogatta
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez