Bounty szelet házilag
Ugye te is odáig vagy a csokis-kókuszos finomságért? Van egy jó hírünk! Elhoztunk nektek egy egyszerű és gyors Bounty receptet, ami szinte ugyan olyan finom és omlós, mint az eredeti! Az ízét pedig nem is kell részleteznünk. Az alap recept könnyen átvariálható a paleo és vegán diétázók ízlése szerint is. Lássuk hát az édes finomságot lépésről-lépésre!
Hozzávalók (12 szelethez):
- 400 gramm olvasztott csokoládé
- 3 bögre kókuszreszelék
- 1 bögre cukrozott sűrített tej
- egy evőkanál olaj
Elkészítés
Egy közepes edényben keverd össze a kókuszreszeléket a sűrített tejjel, majd készíts belőle sűrű, tapadós masszát.
A massza további összeállításához, használd a kezed. Vegyél egy kisebb adagot a tenyeredbe, majd formázz belőle téglalapot úgy, hogy kellőképp kilapuljon. Fontos, hogy tartsa meg közben vékonyságát. Mivel ragadós a massza, érdemes vizes kézzel dolgoznod, minden második darab után.
Helyezd őket sütőpapírral bélelt kis tepsibe, majd rakd fagyasztóba 20 percre. Ez a folyamat megkönnyíti későbbiekben a csokival való bemártogatást.
Eközben egy hőálló tálkában a darabokra tört csokoládé 2/3-át olvaszd meg egy evőkanál olajjal a mikróban – közepes fokozaton, fél perc -, majd add hozzá a maradék csokoládét. Addig keverd, amíg egyenletes, csomómentes nem lesz.
Add hozzá a megolvadt csokihoz a maradék 1/3-ot, majd ismét keverd el csomómentesen.
Miután eleget pihent a fagyasztóban, a szeleteket 2 villa segítségével mártsd meg az olvasztott csokiban úgy, hogy mindenhol bőven ellepje.
Használd az egyik villát a csoki szelet kiemeléséhez, és helyezd vissza a sütőpapírra. Várd meg, míg teljesen meg nem szilárdul a csoki réteg–nagyjából 1-2 óra-, és eheted is!
1 szelet: 191 Kcal - 4g fehérje – 12g zsír – 21g szénhidrát - 2.7g Rost – 17 g cukor –ezek az adatok persze a felhasznált alapanyagok függvénye.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez