Baconbe göngyölt feta, salátával
Végre beköszöntött a grillszezon, ezért egy olyan étel ötletét hoztuk el mára, ami tökéletes lehet kerti grillrácson elkészítve, viszont ha ennek híján vagyunk, vagy esetleg rosszra fordulna az idő, sütőben készítve is ugyanolyan tökéletes a végeredményt kapunk.
Hozzávalók:
0,5kg feta sajt
400g bacon
3 paradicsom
1 kígyóuborka
2 paprika
1 fej lila hagyma
2 marék rukkola
olívaolaj
só
bors
balzsamecet
Elkészítés:
A fetasajtot vágjuk kockákra, majd a kockákat tekerjük körbe baconnel úgy, hogy minden oldalát befedje. A baconös fetakockákat húzzuk egymás után nyársra, úgy, hogy egy pálcikán 3-4 darab legyen belőle. Helyezzük a nyársakat grillrácsra, és süssük addig, amíg szépen megpirul a bacon. A zöldségeket vágjuk fel, tegyük egy tálba, fűszerezzük sóval és borssal, majd locsoljuk meg balzsamecettel és olívaolajjal.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez