Baba Mama fitt: áfonya torta
A magas flavonoid és antioxidáns tartalmú áfonya nagyon egészséges, ugyanis erős gyulladáscsökkentő hatású, megköti a szabadgyököket. Fogyasszunk belőle, minél többet nyersen, de süthetünk belőle egy egészséges, tönkölylisztes süteményt is, amely tej-, tojás-, és cukormentes.
Hozzávalók:
250 g világos tönköly liszt
6 evőkanál kókusz olaj
100 g nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
1 tasak foszfátmentes sütőpor
késhegynyi bourbon vanília
350 ml növényi tej
250 g - 300 g friss áfonya
Öntet:
300 ml kókusz tejszín
1-2 evőkanál nyírfacukor
áfonya
késhegyni őrölt bourbon vanília
Elkészítése:
A tésztához először a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a növényi tejet. Robotgép segítségével alaposan összedolgozzuk és egy kiolajozott gyümölcs tortaformába öntjük. Tetejére szórjuk az áfonya mennyiség felét, majd előmelegített sütőben 180 C fokon 40 - 45 percig sütjük. Az öntethez a kókusz tejszínt a nyírfacukrot és az áfonya másik felét kézi botmixer segítségével összeturmixoljuk. Ha a hűtőbe tesszük 1-2 óra hosszára akkor megkeményedik és nem öntet lesz, de, mint egy áfonya habot rákanalazhatjuk a sütemény tetejére.
Szabóné Papp Emőke- életmód tanácsadó
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez