Az okok, melyektől zsíros lehet az arcbőröd
Ha azok közé tartozol, akik egy púderrel jól lemattított alapozást követően két óra múlva már olyan fénylő homlokkal rendelkeznek, mint egy jelzőlámpa, akkor az alábbi írásunk Neked szól! Összeszedtük ugyanis a zsíros arcbőrért felelős okokat, amikkel nem árt, hogyha tisztában vagy.
Arcunk olajosan fénylő felületéért egyértelműen a túlzott faggyútermelés felel. Mivel ezért az öröklött génjeink is nagy mértékben felelősek, a belső okokat sosem tudjuk majd száz százalékig megszüntetni, de nem árt, ha legalább ismerjük őket.
Menstruáció
Nem meglepő, ugye? Minden hónapban, amikor a testünkben a szokásosnál extrémebb mennyiségű hormon termelődik, elkezdhetünk aggódni a pattanásos arcbőrünkért. Hiszen a hormonok serkentik a faggyútermelést, és ennek az arcunkon is jól látható jelei mutatkoznak majd.
Stressz
Ha gyakoriak a stresszes, idegeskedős időszakok az életünkben, akkor a hormonjaink könnyen kapnak jó nagy löketet – és már kezdődik is elölről az ördögi kör.
Időjárás
Az arcbőr zsírosságát az évszakok is befolyásolják: nyáron általában a szokásosnál zsírosabb a bőr állapota, míg télen (még ha esetünkben nem is száraz), de kevésbé zsíros.
Eltúlzott arctisztítás
Természetesen a zsíros arcbőrnek szüksége van a rendszeres arctisztításra, hogy a pólusokban ne ülepedjen le extra mennyiségű olajos réteg és szennyeződés – ami a mitesszereket, pattanásokat okozza. Viszont ha átlendülünk a ló túloldalára, és állandóan tonikozzuk a bőrünket, akkor ezzel az, a bőr extrém szárazságát elkerülendően még durvább faggyútermelésbe kezd majd.
Elzáródást okozó kozmetikumok
Ha állandóan nehéz alapozó réteg ül az arcodon, annak megvan az a hátulütője, hogy a bőröd alatt közben felgyülemlik a termelődött faggyú mennyiség, és amikor szabad utat kap, akkor sokkal erőteljesebben fejti ki hatását.
Bizonyos ételek
Az vagy, amit megeszel – szól a mondás, amit bár nem kell szó szerint értelmezni, ebben az esetben mégis igaznak bizonyul. Mindig a belső okokat kell először keresni egy bőrprobléma esetén, és az étkezés az egyik ezek közül. A zsíros, olajban sült, fűszeres ételek, az olajos magvak, a csokoládé, vagy az alkohol, mind felelősek lehetnek azért, ha a szokottnál zsírosabb lesz az arcbőrünk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez