Az év desszerteseménye cirkuszi hangulatban!
Immár második alkalommal rendezik meg a hazai cukrászatok és sütemény manufaktúrák kétnapos seregszemléjét a II. Sütemény és Tortafesztivált. A tavalyi hétvégén közel hétezren látogattak ki a fesztiválra, ahol 40 meghívott cukrász remekeit kóstolhatta meg a közönség. Idén a Millenáris D épülete ad otthont november 21-22-én a II. Sütemény és Tortafesztiválnak, ami kiállítás és vásár is egyben.
Az utóbbi években a hazai cukrászatban megjelentek a hagyományokkal szakító és a nemzetközi trendeket képviselő manufaktúrák. A fesztivál szervezőinek egyik célja, hogy bemutassák az ágazat legfrissebb hazai műhelyeit. Ezek a fiatal és lelkes mesterek a desszertkultúra új irányait képviselik, bátran nyúlnak hozzá a klasszikus receptekhez, új tartalommal töltik meg és 21. századi külsőbe öltöztetve mutatják be a világ más részein sikeressé vált és itthon talán kevésbé ismert desszertcsodákat. A fesztiválon a megszokott alapanyagokból készült sütemények mellett az egészségesebb étrendet követők, vagy a különféle étel intoleranciával élők is találhatnak maguknak finomságokat, ugyanis cukor-, glutén- és, laktózmentes valamint bio alapanyagokból készült édességek is szerepelnek a fesztiválra meghívott mesterek és manufaktúráik kínálatában.
Az első fesztivál és az ehhez kapcsolódó Torta Design verseny témája az Alice Csodaországban volt. Idén a Cirkusz adja a kerettörténetet, mely várhatóan újra szenzációs pályaműveket ihlet. A versenyre november 10-ig lehet beküldeni a tortacsodákról készített fotókat, majd ezt követően kerül sor a már kész torták zsűrizésére.
A zsűri tagjai:
Kolonics Zoltán, kreatív cukrász; Lengyel József, mestercukrász (Torta és Karamell); Bakcsy Árpád, gasztro fotós; Karsai Dina, enteriőrtervező (Designologist); Novák Kriszta, igazgató (SütniCake).
A zsűri által kiválasztott pályaműveket a fesztivál ideje alatt rendezett kiállításon lehet majd megnézni. A szakmai zsűri novemberben sajtótájékoztatón mutatja be a pályázat győzteseit. A helyszínről és pontos időpontról külön értesítést küldünk.
Díjak:
A hatalmas desszertkínálat mellett fontos praktikákat, technikákat is megismerhet a közönség a hétvége alatt folyamatosan zajló előadások és workshopok alatt. Tavaly is nagy sikere volt a gasztrobloggerek és cukrászmesterek bemutatóinak, így a Gasztroszínpad idén is sok újdonsággal szolgál majd. A részletes programot a honlapon olvashatják.
A fesztivál kiemelkedő partnere a Magyar Cirkusz és Varieté, akik cirkuszi hangulatot varázsolnak a rendezvény helyszínére.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez