Aszalt szilvás - csicseriborsós marharagu
Egy alapvetően klasszikusnak számító ételt is megbolondíthatunk, ha egy-egy különlegesebb összetevőt csempészünk bele. Ezúttal ez az alapanyag az aszalt szilva, ami egy marharaguba kerül. Ezen felül pedig a csicseriborsó és a bulgur gondoskodnak arról, hogy ne csak finom, hanem egészséges is legyen az, amit eszünk.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
50 dkg felkockázott marhahús
3 ek. sűrített paradicsom
1 doboz Bonduelle csicseriborsó
10 dkg aszalt szilva
őrölt koriander
őrölt szegfűbors
olívaolaj
2 dl bulgur
4dl víz
pirított szeletelt mandula a tálaláshoz
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, egy kicsit pirítjuk a sűrített paradicsommal és hozzáadjuk a felkockázott marhahúst. Sóval, őrölt korianderrel, őrölt szegfűborssal fűszerezzük és kb. 1 dl vizet hozzáöntve lassú tűzön, lefedve főzzuk. Kb. 2 óra alatt a marha teljesen megpuhul. Közben folyamatosan pótoljuk az elfőtt vizet. A főzés utolsó negyedében hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és a feldarabolt aszalt szilvát.
A bulgurt egy kevés olívaolajon átmelegítjük és felöntjük a forrásban lévő vízzel. Addig forraljuk, amíg szinte az összes vizet magába szívja, majd a lángot elzárva, lefedve állni hagyjuk 15 percet.
Tálaláskor pirított mandulát szórunk a ragura.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez