Anyu süt: Almás fánk
Sokat gondolkodtam, hogy mivel és hogyan tudnám kiváltani, mert a hagyományos fánk nem tartozik az egészséges ételek kategóriába. Így született meg ez a recept!
Az alábbi recept pedig egy kiváló alternatíva, és kalóriatartalma messze nem annyi, mint a hagyományos testvérének. Nem mellékesen ez az édesség élesztő-, tej-, tojás- és cukormentes, alakbarát változat.
Hozzávalók:
2-3 db alma
2-3 ek. friss citromlé
1-2 ek. fahéjas nyírfacukor
6 ek. világos tönkölyliszt
víz
csipet himalaya só
1-2 ek. szezámmag
kókusz olaj a sütéshez
Öntet:
200 ml kókusz tejszín
2-3 ek. agave szirup
1/2 kk őrölt fahéj
Az almákat hámozzuk meg, a magházukat szúrjuk ki, majd vágjuk őket kb. 1 – 1,5 cm vastag szeletekre. Azonnal csepegtessünk rá citromlevet. Ezután szórjuk meg a fahéjas nyírfacukorral, és hagyjuk állni 5-6 percig. A tésztához keverjük össze a lisztet a vízzel, annyi vizet adjunk hozzá, amíg palacsinta tészta sűrűségű masszát kapunk. Majd keverjük hozzá a szezámmagot. Forrósítsunk bőséges mennyiségű kókusz olajat egy tapadásmentes edényben.
Tipp: Az almaszeleteket világos tönkölylisztben megforgattam mielőtt belemártottam volna a palacsinta tésztába. Tehát belemártjuk a palacsinta tésztába őket egyenként és kisütjük a forró kókusz olajban. Miután arany barnára sült mindkét oldaluk, konyha törlőkendőre szedjük. Az öntettel meglocsolva még melegen tálaljuk.
Szabóné Papp Emőke - Fittanyuka
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez