Anyu főz: vacsoratipp ünnep után
Az ünnep elmúlt, de az étvágyam megmaradt, úgyhogy most megosztom veletek a hirtelen kreált finomság receptjét, hátha benneteket is hasonló alkotásokra ihlet majd.
Nálunk úgy történt, hogy az első lábadozós esték egyikén kiadtam a házi séfemnek a rendelést, hogy készítsen nekem valami „igazi” vacsorát. Legyen meleg, de ne kelljen sokat várni rá. Legyen tartalmas, de sok-sok zöldség is legyen benne. A férjem - mivel szereti a kihívásokat - neki is látott, hogy éhes feleségét elkápráztassa. Már csak egy akadály volt hátra: szinte üres volt a hűtő. Ez viszonylag ritkán fordul elő nálunk, de a fentebb említett okok miatt teljesen megfeledkeztünk egy apróságról, vagyis a bevásárlásról. De az én férjem nem ismer lehetetlent. Így aztán megalkotta a hűtőben és a mélyhűtőben található, alaposan elrejtőzött alapanyagokból az általunk azóta magyaros bruschettának titulált mennyei eledelt.
Íme a recept: Egy pici olívaolajon hirtelen megpirítunk lilahagymát, apróra vágott füstölt húst (nálunk kacsamell volt az aranytartalék) negyedekre vágott koktélparadicsomot, felkockázott paprikát, apróra vágott kolbászt, a legvégén pár darab kockára vágott libamájat. Pár percig nagy lángon sütjük. Pirítósra halmozzuk. És megesszük.
December ugyan mindjárt véget ér, de a tél sajnos még sokáig tart. Úgyhogy a hasonló improvizált meleg vacsorák ideje még igazából csak most indul. Forró tea, forralt bor utána, és mindjárt könnyebben vészelhetőek át az esték. Próbáljátok ki! Jó étvágyat hozzá!
Szerző: Anyakanyar
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez