Anyu főz: Paradicsomos, parmezános bruschetta
Hideg esték, meleg vacsorák, ráadásul nyarat idéző, napfényes ízekkel. Lehetetlen? Nem az! A ma oly divatos egészséges életmód, étrend alappillérei szinte kivétel nélkül a mediterrán konyha alapjait követik. Sok zöldség, gyümölcs, olívaolaj, teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, halak és szárnyasok, ez a Földközi-tenger országainak természetes és ösztönös ételsor, nekünk pedig még van mit tanulnunk belőle!
És mindenképpen érdemes, hiszen kutatóorvosok bizonyítják, hogy a mediterrán étrend követése segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, elűzi az ízületi fájdalmakat, és még az ideális testsúly megtartásához is hozzásegít. A bruschetta egy olyan fogás, amelyet Olaszországban leginkább előételként fogyasztanak, de minden ízében magában hordozza a mediterrán táplálkozás alapelemeit, és magát a mediterrán életérzést is. Mivel nálunk is minden alkotóelem beszerezhető, varázsoljunk néha akár ebben a zord évszakban is egy kis mediterrán hangulatot az asztalra!
Hozzávalók:
6 db érett paradicsom
1 dl olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
parmezán
só
frissen őrölt feketebors
balzsamecet
12 szelet kenyér
1 gerezd fokhagyma
Elkészítése: A paradicsomot leforrázzuk, leszedjük, a héját kimagozzuk ezt követően pedig nagyon apró kockákra vágjuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Hozzáadjuk a bazsalikomot, sóval és borssal ízesítjük, majd 30 percen át érleljük. Ízlés szerint némi ecetet is lehet hozzá önteni. A kenyérszeleteket egy grillezőn megpirítjuk és még melegen fokhagymával bedörzsöljük őket. Reszelünk némi parmezánt. A paradicsomos masszát rákenjük a kenyerekre, meghintjük friss parmezánnal és azonnal szervírozzuk.
Klassz kis vacsora lett belőle, de akár vendégek fogadásához is kínálhatjátok. Próbáljátok ki!
Szerző: Anyakanyar
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez