Ami mindenki kedvence lesz: gyros saláta recept
A gyros saláta a családunkban és a barátaim körében is az egyik legnépszerűbb fogás családi összejövetelek, ünnepek, vagy vendégség esetén, aminek minden alkalommal elkéri valaki a receptjét. Tekintve, hogy húst és zöldséget is jócskán tartalmaz, a legegyszerűbb, ha friss kenyeret vagy pirítóst kínálunk hozzá, de húsimádók számára sültek, rántott ételek mellé is tökéletes lehet köretként.
Hozzávalók:
3 paradicsom
1 uborka
2 paprika
1 kis fej hagyma
50dkg csirkemell
½ csomag gyros fűszerkeverék
2 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál majonéz
500g tejföl
100g natúr joghurt
½ citrom leve
1 teáskanál fokhagymakrém
2 teáskanál porcukor
2 teáskanál mustár
só
bors
A csirkemellet kockázzuk fel, és szórjuk rá a fűszerkeveréket, illetve locsoljuk meg az olívaolajjal, majd pirítsuk meg egy serpenyőben, ezt követően tegyük félre hűlni. A zöldségeket kockázzuk fel, lehetőleg minél kisebb darabokra.
Ezt követően készítsük el a tartármártást majonéz, tejföl, joghurt, citromlé, fokhagymakrém, porcukor és mustár összekeverésével, sót és borsot ízlés szerint adjunk hozzá.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez