Ami felmelegít télen: a tökéletes brownie receptje
Egyáltalán nem kell meglepődnünk, vagy kellemetlenül érezni magunkat, amiért ebben a nagy hidegben nagyon kívánjuk az édes, meleg dolgokat. Az újévi nagy diéták és életmódváltások közepette nem árthat, ha időnként beiktatunk egy-egy csaló napot, és ilyenkor tökéletes ötlet lehet elkészíteni ezt a desszertet. Sőt, természetesen egy esti összebújós filmezést is fel lehet vele dobni a kandalló mellett.
Hozzávalók:
400g étcsoki
200g cukor
100g vaj
4tojás
6evőkanál liszt
csipet só
2 evőkanál holland kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
Az étcsoki daraboljuk fel, majd vízgőz fölött olvasszuk meg a vajjal együtt. Ha az egész felolvadt és homogén állagúvá vált, tegyük félre egy kicsit hűlni.
A tojásokat a cukorral együtt verjük habosra robotgép segítségével, majd adagoljuk hozzá a kihűlt olvasztott csokis-vajas egyveleget. Ezután kanalanként adagoljuk hozzá a maradék hozzávalókat: a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a sót és a vanília aromát.
A masszát öntsük egy kivajazott tepsibe vagy jénai tálba, és tegyük egy fél órára hűtőbe. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Süssük kb. 15-20 percig, közben 5-10 percenként ellenőrizzük, hogy mennyire sült meg. Amennyiben a külső része már megsült, a belseje viszont még ráragad a tűre (vagy villára), kivehetjük a sütőből, ugyanis a brownienak ez a lényege, hogy ne hagyjuk a belsejét teljesen megsülni.
Tálalhatjuk porcukorral megszórva, vanília fagyival, karamell vagy valamilyen gyümölcsös öntettel. A lényeg, hogy a süti forró legyen. Egészen biztosan mindenki imádni fogja!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez