Áfonyás kosárka recept
A tavasz és a nyár a lehető legjobb időszak arra, hogy minél több gyümölcsös ételt, sőt, egészen pontosan minél több desszertet készítsünk. Ezúttal áfonyás kosárkák receptjét hoztuk el, amihez a hozzávalók mellett nem is lesz szükségünk másra, csak muffin formára és egy szabad órára.
Hozzávalók:
25 dkg búzaliszt
3 db tojás
20 dkg cukor
Fél csomag sütőpor
10 dkg vaj
60 ml tej
15 g méz
15 dkg áfonya
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Az olvasztott, majd lehűtött vajat keverjük el a mézzel és a tejjel, majd ha homogén állagú lesz, adjuk hozzá a tojásos-cukros masszához. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a már összekevert hozzávalókhoz. A tésztát tegyük pár (4-5) órára hűtőbe, majd a formát kenjük ki vajjal és szórjuk meg egy kis liszttel. A tésztát adagoljuk a formákba, és közben nyomkodjunk mindegyikbe 7-8 szem áfonyát. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez