A legjobb hamburgerrecept a világon
Ki ne szeretné a hamburgert? Ahogy e sorokat írom, én is egy sajtburgerről ábrándozom. David Rotter sztárséf is hasonló érzéseket táplál a bucis csodák iránt, és megteremtette a világ legfinomabb hamburgerét, ami nem csak a különleges hozzávalók miatt lesz extravagáns, de még otthon is elkészíthető.
Hozzávalók:
- Húspogácsa
- Füstölt bacon dzsem (egy foghagyma, három szelet bacon, egy teáskanál balzsamecet)
- Cheddar sajt
- Jalapeño aiolival (egy avokádó, egy csésze majonéz, két jalapeño)
- Néhány salátalevél
- Savanyúság
- Vajas briós zsemle
- Paradicsom
- Só és bors
Elkészítés:
Bacon dzsem:
Süssük meg a foghagymát, majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt bacont. Pirítsuk őket, amíg össze nem érnek, végül adjunk hozzá egy teáskanál balzsamecetet.
Aioli elkészítése:
Pirítsunk meg két jalapeñot. Vegyünk egy avokádót, egy csésze majonézt és a pörkölt jalapeñot, majd turmixoljuk össze őket, amíg kenhetőek nem lesznek.
Hamburger:
Tegyük a pogácsát forró serpenyőbe, majd sózzuk és borsozzuk. Ha aranybarnára sült az egyik oldala, fordítsuk meg. Tegyük a sajtot a hús tetejére, így puha és ragacsos lesz. Tegyük a sajtos húst pirított zsemlébe, melyet már megkentünk a füstölt bacon dzsemmel és az aiolival. Végül tegyünk bele savanyúságot, paradicsomot és salátát. Jó étvágyat!
További receptek ITT, ITT és ITT!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez