A legegészségesebb pizzatészta variációk, őszi estékre
Nem ismerek olyan embert, aki ne imádná az olaszok nemzeti eledelét, a pizzát. Valaki vékony tésztával szereti, mások vastagabbal; a végtelen feltét közül pedig mindenki saját ízlése szerint válogathat. Bár ne lenne tiltólistás a diétázók számára! Megtaláltuk a 4 legegészségesebb szénhidrátcsökkentett és szupergyors pizzatészta variációt végszükség esetére, hogy ősszel is lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthasd kedvencedet. Ha először furcsának is tűnnek, hidd el, a cél érdekében hamar elfogadod majd a különbséget.
1. Túróból
Hozzávalók:
250 g túró, 1 e.k. zabpehely/teljes kiőrlésű liszt, 4 e.k. zabkorba, 1 tojás, só, bors, 1 k.k. oregánó + feltét
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan dolgozd össze, majd a tésztát 10 percre tedd hűtőbe. Kókuszzsírral megkent sütőpapíron oszlasd el egy tepsiben, és kb. 200 fokon 10-12 percig süsd elő, hogy keményebb legyen. Ezután következhetnek a feltétek, ahogyan te szereted. Ha rendesen megpakoltad minden finomsággal, mehet is vissza a sütőbe. Újabb 20 perc sütés után kész is a mennyei fogyókúrás vacsorád.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez