A főúri étkezés alapszabályai
Az első szabály szerintünk: néhány nagyon jó ételhez elég csak a villa. De az a Villa Esca legyen, mert abban van egy jó konyha, egy laza séf, sok jó alapanyag és egy kényelmes ebédlő!
Mit csinálj, ha a törvény nem teszi lehetővé, hogy saját éttermet nyiss? A kubaiak kitalálták, miként lehetnek maszek vendéglátósok. A szigetországban népszerűvé vált lakásétterem koncepciója pedig mára bejárta a világot. 2007 óta nálunk is divat lett otthon főzni másoknak. Az Angyalosy, a Repeta, a Capriccio, a KithenArt, a Padlás és Mosókonyha, valamint a Palifőz után megnyitott a SzerecsenDió és a Villa Esca is. Előbbi inkább rendezvényteremnek készült és Gasztrótérnek hívatja magát, utóbbit azonban kifejezetten lakásétteremnek szánják. Mindkettő azt mutatja, hogy már nem csak a lelkes hobbiszakácsok vagy a nagyüzemre ráunt séfek új terepe ez, hanem egyre több üzletemberé is, aki bizony lát fantáziát ebben a műfajban. A helyszínek egyre exkluzívabbak, a berendezés egyre korszerűbb, a Villa Esca esetében már főzőiskolai színvonalú.
A Küpperbusch készülékekkel felszerelt konyha közepén álló hatalmas szigetben négy főzőállás található üvegkerámia főzőlapokkal, valamint egy indukciós wokkal és egy főzőlappal. A négy sütő egy közös szekrényben kapott helyet. Az ebédlő teljesen szeparálható a konyhától, középlábas asztalai lehetővé teszik a vendégek igényeihez igazodó elrendezést.
Az akár 40 fő befogadására is alkalmas „nappali” sokkal nagyobb, mint a lakáséttermek legtöbbjében az étkezésre kijelölt vagy inkább fennmaradt helyiség. A tér további variálhatóságára ad lehetőséget a tágas terasz, ahol nyáron sok grillezést, borkóstolást és egyéb szabad programot terveznek az üzemeltetők.
A Villa Esca séfje Vass Ildikó, aki dolgozott korábban a Robinson, Articsóka, Kogart és Dunapark éttermekben, valamint a Mezzo Kuzin főzőiskolában. Kurzusaira 10.000 forintért lehet jelentkezni.
Villa Esca
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 48/A.
info@villaesca.hu
+36-1-200-0245
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez