A Cake-pops varázsa
A sütinyalóka ismertebb nevén Cake-Pops az egyik legkedveltebb édesség a gyermekek körében. A házibulik nagy kedvence igazából bármilyen alkalomra elkészíthető, a legjobb benne mégis az, hogy akár apró sütemény maradványokból is könnyedén összeállítható és máris osztogathatjuk
A díszítése is igen egyszerű, bármit kihozhatunk belőle, csupán a fantáziánkra van bízva, hogy éppen kiscicát, töklámpást, esetleg rémisztő kísértetet szeretnénk majd majszolgatni. A pop cake egy falatnyi nyalánkság, mely könnyedén megehető és szórakoztató is egyben.
Hozzávalók:
- Nyalóka rudak
- Cukormáz
- Marcipán massza
- Olvasztott Csokoládé
- Bármilyen piskóta alap
- Vajmassza
- Díszítőelemek
Elkészítése:
Készíts egy egyszerű piskóta lapot, amit ha megsült és kihűlt majd a kezeiddel durvára morzsolsz. Adj hozzá annyi vajat, amitől éppen hogy összeáll masszává. Amikor már jól összeállt (de ragacsos ne legyen) formázz belőle apró labdákat, vagy épp olyan formát, amilyet szeretnél (lehet szellem is), majd rakd őket a hűtőbe, hogy megszilárduljanak. Ha megszilárdultak, vedd ki őket, készítsd elő a cukormázat, amibe belemártod a nyalókabotok egyik végét, majd ezt beleszúrod a pop-cake -be. A cukormáz segít, hogy ne csússzon ki a sütiből a nyalókarúd. Ezt követően lehet a bevonatot elkészíteni, melyhez használhatsz étcsokit, de akár fehér csokoládét is (szellemhez kiváló a fehér csoki alap). Ha felolvadt, mártsd bele a csokoládémasszába a sütigolyókat, majd a nyalókák szárát szúrd bele egy hungarocell alapba, amin megszilárdulhat a csokimáz, úgy hogy közben ne kenődjön el a sütid egyik oldalán sem.
Ezt követően már csak a díszítésre kell koncentrálnod, aminek csak a fantáziád szabhat határt. Használhatsz dermesztett csokoládét, marcipánt, cukorkákat, bármit, ami eszedbe jut!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez